PULPART.NET
De kunstzinnige activiteiten en interesses van Louk Weyers uit het Limburgse Grathem zijn heel divers. Ze leerde boetseren, steenhouwen, bronsgieten, reclametekenen, airbrush en andere disciplines, onder begeleiding van verschillende kunstenaars. Altijd nieuwsgierig naar het nieuwe - beproefde zij minder voor de hand liggende materialen zoals geëxpandeerd schuim, polyester, aluminiumcement, beton en papierklei, maar ook gips, siliconen en bouwschuim voor het gieten van kunsthars.

De laatste jaren experimenteert Louk vooral met papier en papierpulp, wat resulteert in origineel, ruimtelijk werk voor binnen. Haar creaties van kunsthars kunnen wel naar buiten. Zo ontstaan verrassende - soms vrije - vormen, meestal op een speciaal gemaakt frame. Vrolijk en kleurig, en altijd met een vleugje humor.

Het oeuvre van Louk Weyers omvat beelden van mens en dieren, wand- en lichtobjecten, totempalen, schalen, werk voor binnen en voor buiten... Stuk voor stuk kunstwerken met een knipoog, waar de blijheid vanaf straalt. Elk object is een aansprekend bewijs van haar brede interesse, affiniteit met vorm en kleur en creativiteit.